Комунальне некомерційне підприємство «Коростенська центральна районна лікарня» Ушомирської сільської ради
Міністерство охорони
здоров'я України
 

МЕТА ВІЗИТУ ДО ЛІКАРЯ-ІНФЕКЦІОНІСТА:

Дата: 07.04.2020 23:31
Кількість переглядів: 195

  • Обстеження на інфекційні хвороби;
  • Своєчасна діагностика та лікування гострих інфекційних та паразитарних захворювань;
  • Профілактика інфекційних захворювань;
  • Прогнозування щодо подальшого здорового життя пацієнтів з хронічними інфекційними захворюваннями.

У багатьох пацієнтів хворих на хронічні гепатити виникає питання: «Навіщо мені звертатися до лікаря, якщо мене нічого не турбує?» Динамічне спостереження та обізнаність щодо свого захворювання допомагає попередити ускладнення, загострення хвороби. Адже медицина постійно розвивається і з’являються нові ефективні препарати та схеми лікування хронічних гепатитів.

В Україні розроблена та реалізується Державна програма з лікування хворих на хронічні гепатити.

Наслідки хронічного гепатиту: зростання вірусного навантаження, прогресування фіброзу печінки, внаслідок фіброзу розвивається цироз печінки. Також може розвинутися гепатоцелюлярна карцинома (рак).

Які ж симптоми можуть бути при хронічних гепатитах. Пацієнтів може турбувати слабкість, неприємні відчуття в правому підребер’ї, диспепсичні явища при вживанні жирної їжі, потемніння сечі, жовті склери. Але частіш за все хвороба діагностується при планових медоглядах, обстеженнях до операцій та при вагітності. І для багатьох цей діагноз цілковита несподіванка, адже хронічний гепатит «С» вже давно вийшов за рамки такої групи ризику, як споживачі ін’єкційних наркотичних препаратів.


« повернутися

Вхід для адміністратора