Комунальне некомерційне підприємство «Коростенська центральна районна лікарня» Ушомирської сільської ради
Міністерство охорони
здоров'я України
 

В Коростені відкрито лабораторний центр, де робитимуть ПЛР тести

Дата: 04.03.2021 08:16
Кількість переглядів: 180

Третього березня до Коростені завітали голови Житомирської ОДА та облради з нагоди відкриття нового лабораторного центру, де буде здійснюватись ПЛР-тестування.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав очільник облдержадміністрації Віталій Бунечко.

"Сьогодні, разом з Володимир Федоренко (голова облради, - уточ.) відкрили у Коростені новий лабораторний центр, який дозволить підвищити ефективність ПЛР-діагностики коронавірусу у Житомирській області. Початок роботи центру припав на початок дії на Житомирщині карантинних обмежень «червоної зони». А отже зусилля обласної та державної влади на оснащення лабораторії необхідним обладнанням виявилися дуже вчасними.

Відкритий вірусологічний підрозділ, який увійшов до відділення лабдіагностики, відповідає усім необхідних вимогам та стандартам. Наразі вже підготовлено 5 фахівців для роботи, а це – 2 вірусологи, 2 лаборанти й 1 медсестра, які відсьогодні виконуватимуть перші дослідження.

Коштом обласного та державного бюджетів закуплене найсучасніше обладнання вартістю у понад 3,5 мільйони гривень, за допомогою якого можливо довести кількість ПЛР-досліджень до 300 на добу. За прогнозом, це дозволить «закрити» більшу частину об’єднаного Коростенського району – 12 територіальних громад або майже 350 тисяч жителів", - повідомив Віталій Бунечко.

Зазначимо, що до цього зразки ПЛР-тестувань з усієї області аналізувалися лише у Житомирі.

Джерело інформації: Korosten.today


« повернутися

Вхід для адміністратора