Комунальне некомерційне підприємство «Коростенська центральна районна лікарня» Ушомирської сільської ради
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Новини

18 Жовтня, 2022 р., 13:32
Які тести і обстеження можна пройти в кабінеті сімейного лікаря? Доповідає Національна служба здоров'я України:
28 Вересня, 2022 р., 14:49
Верховна Рада ухвалила законопроєкт №4142 «Про систему громадського здоров’я» у другому читанні. Чому він важливий і як його ухвалення допоможе збудувати систему громадського здоров’я в Україні – пояснюємо нижче.
15 Вересня, 2022 р., 21:12
Пацієнт заявив, що не мав контактів із хворими на віспу людей і не виїжджав за кордон. 
30 Серпня, 2022 р., 15:42
Раді повідомити про продовження роботи стаціонару денного перебування КНП «Коростенської центральної районної лікарні» Ушомирської сільської ради після капітального ремонту на п’ятому поверсі у рідних стінах.
24 Серпня, 2022 р., 11:29
Яку небезпеку несуть аварії на атомних станціях? У разі аварії на ядерних установках атомної станції може відбутися викид радіоізотопів йоду, цезію, стронцію та інших радіонуклідів. У результаті викиду може утворитися радіаційна хмара, яка по своїй протяжності може забруднювати ґрунт, поверхні, їжу та воду. Крім того, опади з хмари можуть осідати на шкірі та одязі людини. Так виникає зовнішнє опромінення, а при споживанні забруднених харчових продуктів – внутрішнє. Значна частина викидів містить радіоактивний йод, або так звані радіоактивні ізотопи йоду («поганий йод»). Якщо не вживати заходів захисту, то в такому разі радіоактивний йод дуже легко і швидко поглинається щитоподібною залозою (особливо у дітей) і може призвести до її захворювань.  Значний ризик для здоров’я має внутрішнє опромінення, коли радіоізотопи потрапляють в організм людини через вдихання повітря чи споживання забруднених продуктів.
01 Серпня, 2022 р., 11:51
Українці почнуть отримувати електронний рецепт на антибіотики від сьогодні. Така можливість буде доступною в закладах, які підключені до електронної системи охорони здоровʼя (ЕСОЗ).
27 Липня, 2022 р., 11:36
Для Коростенського району - це унікальний центр, який спеціалізується на відновленні пацієнтів різних категорій, дає можливість повернути їх на колишній рівень фізичної активності в найкоротші терміни.
25 Липня, 2022 р., 13:00
Головний мозок — найдосконаліший витвір природи та найменше вивчений орган людини. Він сприймає інформацію, обробляє її та приймає рішення. Кора головного мозку — еволюційно наймолодше та найскладніше за будовою та функцією його утворення, що виникло як апарат адаптації до мінливих умов зовнішнього середовища. Морфологічна будова кори великого мозку Головний мозок побудований із мультиполярних нервових клітин – нейронів, синапсів між ними. Кора великого мозку – це сіра речовина поверхні великих півкуль. У корі міститься близько 70% усіх нейронів ЦНС.   Цитоархітектоніка кори великого мозку
25 Липня, 2022 р., 11:24
«ДИМ — НЕВИДИМИЙ УБИВЦЯ»: ЧОМУ ПАСИВНЕ КУРІННЯ — ЦЕ РИЗИК ДЛЯ ЗДОРОВ’Я? Війна спровокувала підвищення рівня стресу серед українців. А це призводить до ризикованої поведінки, у тому числі збільшення споживання тютюну. І в контексті цього доречно нагадати про ризики пасивного куріння та вдихання вторинних аерозолів. Згідно з даними ВООЗ, глобальна тютюнова епідемія щороку вбиває понад 1 мільйон людей у світі та близько 13 000 українців, які не є курцями та помирають через хвороби, спричинені вторинним тютюновим димом.

Вхід для адміністратора