Комунальне некомерційне підприємство «Коростенська центральна районна лікарня» Ушомирської сільської ради
Міністерство охорони
здоров'я України
 

12 травня – міжнародний день медичної сестри

Дата: 12.05.2021 08:37
Кількість переглядів: 91

Шановні медичні сестри!
З нагоди Вашого професійного свята - Міжнародного Дня медичної сестри - прийміть щирі вітання та безмежну вдячність за Ваші чуйні серця, за врятовані життя, за повернуте здоров'я!

Професія медичної сестри - складна і багатогранна. Вона поєднує в собі надзвичайну відповідальність і високий професіоналізм, лишаючись при цьому ледве помітною, але вкрай значущою. Саме тому лікарі високо цінують Вашу невтомну працю, а пацієнти - увагу та турботу.
Медсестра - не просто професія, це стан душі, здатність щохвилини співчувати людському болю і стражданню та сповна надавати необхідну медичну та психологічну допомогу хворому.
У Міжнародний День медичної сестри щиро бажаємо всім медсестрам, фельдшерам, акушеркам, лаборантам здоров'я, невичерпної енергії, доброти, любові та справжнього людського щастя!


Міжнародний день медичної сестри (англ. International Nurses Day) — відзначення внеску медичних сестер у розвиток суспільства. Проводиться щорічно 12 травня (в день народження Флоренс Найтінгейл) під егідою Міжнародної Ради медсестер (ICN).

Вперше ідея святкування Дня медсестер була озвучена ​​в 1953 році, але відзначати в статусі міжнародного день стали з 1965 року. У 1974 році ICN прийняв рішення святкувати 12 травня, в день народження Флоренс Найтінгейл, однієї із засновниць служби сестер милосердя.

Щорічно до цього дня Міжнародна Рада медичних сестер:

  • готує інформаційні матеріали;
  • відзначає внесок, який медсестри вносять в життя суспільства по всьому світу;
  • оголошує тематику і гасло заходів, що проводимутись у рамках цього дня.

До цього визначного дня Міжнародна Рада медичних сестер також випускає методичні матеріали за певною темою, щоб навчати медичних працівників і допомагати їм у роботі. 2021 року підготовлено матеріали:[2]

  • ІНФЕКЦІЇ І СМЕРТІ COVID-19 серед медсестер та інших медичних працівників.
  • Стрес і вигоряння у представників медичних закладів.
  • Недостатність та утримування.

(Вікіпедія)

 


« повернутися

Вхід для адміністратора