Комунальне некомерційне підприємство «Коростенська центральна районна лікарня» Ушомирської сільської ради
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Збірник запитань про вакцинацію для літніх людей

Дата: 19.07.2021 14:14
Кількість переглядів: 75

В умовах пандемії важливо захистити себе і не загинути від COVID-19, від якого ліків не існує. Літні люди є однією з груп ризику тяжкого перебігу COVID-19 та смерті від нього. Саме тому варто щепитися якомога швидше, тим більше, що люди старшого віку належать до пріоритетних груп з вакцинації в нашій державі.

До того ж і тим, хто контактує з людьми старшого віку, важливо вакцинуватися, щоб зменшити ймовірність їх зараження.
Групою ризику щодо COVID-19 робить людей не вік, а те, щолітні люди мають хронічні захворювання. Що більше їх, то більше людина потребує вакцинації від COVID-19 та грипу, пневмококової інфекції, щоб захиститися від тяжкого перебігу коронавірусного захворювання або ймовірної смерті від нього. Адже вже відомо, що пацієнти, у яких є діабет або інші захворювання, від COVID-19, на жаль, гинуть частіше і швидше, ніж люди без цих хвороб, і що лікувати їх набагато тяжче.
Вакцини від COVID-19 були винайдені передусім для людей літнього віку з усім їхнім «букетом» хронічних захворювань. Тож вакцинувати таких людей безпечно. І робити це потрібно, щоб вони менше наражалися на ризик загинути через COVID-19. Наприклад, у Канаді першими вакцинували навіть не медпрацівників, а тих, хто мешкає в будинках для літніх людей, і тих, хто доглядає за ними, адже найбільша смертність від COVID-19 була зафіксована саме серед людей старшого віку.
Більше інформації за посиланням: https://bit.ly/elderly_vaccination
Збірник запитань про вакцинацію для літніх людей допоможе уникнути некоректної інформації, побоювань та страхів щодо щеплення.
Допоможіть людям 60+ записатися на вакцинацію! Щеплення проти COVID-19 ефективно запобігають тяжкому перебігу хвороби й рятують життя. Зателефонуйте до сімейного лікаря або ж у найближчий пункт щеплення. Перелік на https://vaccination.covid19.gov.ua/
 


« повернутися

Вхід для адміністратора