Комунальне некомерційне підприємство «Коростенська центральна районна лікарня» Ушомирської сільської ради
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Все для зручності осіб з обмеженими можливостями

Дата: 23.03.2023 17:50
Кількість переглядів: 35

     Люди з обмеженими фізичними можливостями досить часто бувають виключені з повноцінного життя громад. Їхня дискримінація набуває різних форм, включно з фізичними і соціальними бар’єрами. Від цього потерпає суспільство, адже втрата такого вагомого потенціалу суттєво збіднює людство.

      Саме ставлення до людей з обмеженими фізичними можливостями визначає ступінь цивілізованості суспільства, для них мають бути створені такі умови, які дадуть змогу відчувати себе рівними серед рівних.

     Наша держава взяла на себе і виконує конкретні зобов’язання щодо матеріального забезпечення інвалідів, створення для них гідних умов життя - надала ряд пільг, конституційно гарантувала рівні з іншими громадянами можливості для участі в основних сферах життя суспільства.

      Так наразі у нашому закладі є всі можливості для пересування по лікарні людей з обмеженими можливостями: розроблена система Брайля, зроблені нові зручні пандуси, кнопка виклику медичного персоналу на вхідних дверях до нашого медичного закладу з інструкцією на системі Брайля, відремонтовані туалети для заїзду хворих на колясках, 2 вантажні ліфта.

      Наш заклад відповідає всім нормам НСЗУ для надання медичної допомоги людям з обмеженими фізичними можливостями.


« повернутися

Вхід для адміністратора