Комунальне некомерційне підприємство «Коростенська центральна районна лікарня» Ушомирської сільської ради
Міністерство охорони
здоров'я України
 

НЕВИДИМІ НАСЛІДКИ ВІЙНИ

Дата: 30.06.2023 11:36
Кількість переглядів: 18

    Мені постійно сняться кошмари і мучать спогади про ті жахи, які я пережив. Ніби стоїть перед очима… снаряди розривалися один за одним, черговий постріл… ми їхали на допомогу… тиша, ніби все спокійно. Ніколи не забуду , як горіла земля під ногами, вїдався запах горілих людських тіл… Навколо було багато трупів, а ті хто, ще був живий, протягував руки і просив допомогти. Цього неможливо абу…  Клята війна.   

    Боротьба українського народу в сьогоднішній війні триває не лише за свободу нашої Батьківщини, а й відстоює фундаментальні принципи та цінності всього демократичного світу. Травматичні події сьогодення стосуються не тільки військовослужбовців, але й великої кількості цивільного населення. Ворог не обирає методів, порушує всі відомі до цього правила та канони ведення війни.

   Розуміння основних принципів та проявів травматичного досвіду, якісна та ефективна допомога зможуть перетворити пережиту надзвичайно важку кризу на якісні зміни – розуміння і визнання своєї сили, мужності, посиленої здатності проживати  глибокі почуття, глибшого розуміння себе, усвідомлення життєвих цінностей, що дасть змогу відчути повноту життя  через посттравматичне зростання.

    На базі нашого інформаційно-аналітичного відділу створено міні бібліотеку, в якій ви зможете взяти літературу, яка допоможе усвідомити та прожити НЕВИДИМІ НАСЛІДКИ ВІЙНИ.


« повернутися

Вхід для адміністратора